31 Αυγ 2013

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, στη Σάμο.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης, στη Σάμο.  Σύμφωνα με την αστυνομία, την κλοπή σε βάρος της 78χρονης διέπραξε μια 49χρονη τσιγγάνα. 

Συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου το μεσημέρι, η 49χρονη, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης στους Πύργους της Σάμου, προσποιούμενη ότι χρειαζόταν κάποια βοήθεια από αυτήν και χωρίς να γίνει αντιληπτή, έκλεψε ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

30 Αυγ 2013

Σε επιφυλακή για εκδήλωση πυρκαγιών

Ιδιαίτερα επικίνδυνο θα είναι και το Σάββατο αναφορικά με το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η αρμόδια υπηρεσία, αύριο, θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος να ξεσπάσει φωτιά σε Νότιο Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Ικαρία και Σάμος. Έχουν ήδη ενημερωθεί οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Αγίας Ζώνης

Πανηγυρίζει σήμερα η Ιερά Μονή της Αγίας Ζώνης, στη Βλαμαρή, όπου το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί  αρχιερατική θεία λειτουργία.

Η κοιλάδα της Βλαμαρής, επιλέχτηκε το 1695 από τον Ιερομόναχο Μελέτιο, για να ανεγείρει, μαζί με τους κατοίκους, την Ιερά Μονή Αγίας Ζώνης, η όποια αναγνωρίστηκε από τον Οικ. Πατριάρχη Καλλίνικο Β΄, ως σταυροπηγιακή, δηλ. ως μη εξαρτώμενη από τη μητρόπολη του νομού, αλλά υπαγόμενη απ’ ευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο ναός, που γιορτάζει στις 31 Αυγούστου,  καθιερώθηκε στην Αγία Ζώνη της Παναγίας, που σύμφωνα με την παράδοση έπεσε από τον ουρανό όταν η Θεοτόκος ανέβαινε στους ουρανούς. Το μοναστήρι χτίστηκε εκεί που κάποτε υπήρχε μια μικρή πόλη, από τα υλικά της οποίας έχει σχεδόν κατασκευαστεί. Λεπτομέρειες για την ίδρυση της Αγίας Ζώνης, αναφέρει το πατριαρχικό γράμμα του Καλλίνικου, που αναφέρεται στην ίδρυση του μοναστηριού. 

Δελτίο τύπου της βουλευτής Σάμου για την επέτειο μνήμης των εκτελεσθέντων της Καστανιάς

Δελτίο τύπου για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τα γεγονότα της Δυτικής Σάμου, με την εκτέλεση 39 συμπατριωτών μας, εξέδωσε η βουλευτής Σάμου, κα Αγνή Καλογερή. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: 

“Καλοκαίρι του 1943. Σ’ ένα περιβάλλον ρευστό σε ότι αφορά την έκβαση του πολέμου, υπογράφεται στη Σάμο πρωτόκολλο συνεργασίας με στόχο την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση από Έλληνες αντάρτες και αντιφασίστες Ιταλούς στρατιώτες της μεραρχίας Κούνεο.

Στις τελευταίες θέσεις των επιδόσεων οι μαθητές της Σάμου

του Στράτου Στρατηγάκη, εκπαιδευτικού αναλυτή. Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία


Σημαντικές διαφορές από περιοχή σε περιοχή αποκαλύπτουν τα βαθμολογικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Β' Αθήνας, για παράδειγμα, περιλαμβάνει τις περιοχές από τη Ν. Ιωνία μέχρι την Κηφισιά, το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια και η Αν. Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τις περιοχές από την Τριανδρία μέχρι τη Μηχανιώνα. Στον πίνακα βλέπουμε τις 5 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με το υψηλότερο ποσοστό αριστούχων ανά κατεύθυνση και τις 5 Διευθύνσεις με το χαμηλότερο ποσοστό αριστούχων.Αριστούχοι θεωρούνται όσοι έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης μεγαλύτερο από 18. 

Την Κυριακή στα περίπτερα


Συγχαρητήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες των πανελληνίων

Συγχαρητήριο μήνυμα για τους επιτυχόντες των πανελληνιών εξετάσεων απέστειλε η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα Μαρία Παπαδανιήλ.

«Η επιτυχία κάθε υποψηφίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας και ελπίδας καθώς γνωρίζουμε καλά πόσα χρόνια μόχθου, μελέτης, αγωνίας και υπεράνθρωπων προσπαθειών απαιτούνται σε μια τέτοιας εμβέλειας εξεταστική διαδικασία. Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σηματοδοτεί αναμφισβήτητα μια νέα περίοδο στη ζωή τους με πλούσιες εμπειρίες αλλά, κυρίως, νέες ευκαιρίες ειδίκευσης και κατάρτισης. Ευχόμαστε η επιλογή που έκαναν οι μαθητές μας να είναι αντάξια των προσδοκιών τους και η φοίτησή τους στη σχολή επιλογής τους να τους δώσει τα εφόδια για καλύτερες μελλοντικές προοπτικές.

Νέα περιπέτεια για το Ionian Sky

Στο προστατευτικό τοιχίο του κεντρικού προβλήτα Αγίου Κηρύκου προσέκρουσε χτες το απόγευμα, λόγω των ισχυρών ανέμων, το δεξί πέδιλο του καταπέλτη του «Ionia Sky», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο  Καβάλα για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ - Καρλάβασι.

Μετά από την κατάθεση των υπεύθυνων δηλώσεων του Πλοιάρχου και του Μηχανικού για ασφαλή σφράγιση και εξασφάλισης υδατοστεγανότητας του καταπέλτη, καθώς και ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η παραμονή του πλοίου στο λιμένα Αγίου Κήρυκου, το  «Ιonian Sky» απέπλευσε για Καρλόβασι – Βαθύ Σάμου – Χίο – Μυτιλήνη –Λήμνο – Καβάλα.

28 Αυγ 2013

Στην "Ελευθεροτυπία" η Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr

Η Ρένα Κώστογλου από τη Σάμο έκανε, έστω και αργά, το όνειρό της πραγματικότητα: άφησε τα τουριστικά γραφεία και έγινε σεφ. Οπως μας λέει και η ίδια, «η ηλικία δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας γι' αυτό που αγαπάς»... 

 Στην ιστοσελίδα της koykoycook.gr η Ρένα Κώστογλου χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες την «τρέλα» της για τη μαγειρική Εκτιμώ ιδιαίτερα τη μαγειρική ως τέχνη και το φαγητό ως απόλαυση. Δεν ξέρω αν ευθύνεται γι' αυτό κάποιο γονιδίωμα της καταγωγής μου που περιφέρεται από γενιά σε γενιά με την αρκούντως κατανοητή φράση: «Εμείς οι Ελληνες είμαστε ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ...λος μας!». Θα μπορούσε να 'ταν κι έτσι.

Την κατάργηση της σχολικής λίστας ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου

Επιστολή στους δ/ντες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων,  με την οποία ζητά να μην δοθεί φέτος στους μαθητές η λίστα με τα σχολικά είδη που πρέπει να αγοράσουν για τα παιδιά τους οι γονείς. Η επιστολή έχει ως εξής:

Συναυλία με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, oι καθηγητές της Πυθαγορειου Μουσικής Σχολής Καρλοβάσου θα πραγματοποιήσουν  συναυλία, που θα ανταποκρίνεται σε όλα τα μουσικά γούστα.

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιατούν έργα κλασσικών συνθετών, στο δεύτερο μέρος αυτοσχεδιασμοί σε country & blues μονοπάτια και διάσημα rock τραγούδια και μπαλάντες, ενώ στο τρίτο μέρος το κοινό θα απολαύσει Ελληνική μουσική με τραγούδια από το Νέο Κύμα, καθώς και Έντεχνη και Λαϊκή μουσική.

Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Δυτικής Σάμου


Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης των εκτελεσμένων της Δυτικής Σάμου διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης στην πλατεία της Καστανιάς, το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει και  προσκλητήριο νεκρών στο χώρο της θυσίας τους.
 
Θα ακολουθήσει ο Δρόμος Θυσίας, που ειδικά για εφέτος θα καταλήξει στο Καρλόβασι σε Αντιφαστιστική-Αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο θέμα της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στο λαό της Σάμου, την απόπειρα ποινικοποίησης της αντιρατσιστικής αντιφασιστικής δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και άλλων φορέων του νησιού, που ματαίωσαν με την κινητοποίησή τους, την ξενοφοβική- ρατσιστική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής».

Αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ στην πλατεία Θ. Σοφούλη


"Όψεις της Νεότερης Ιστορίας της Σάμου μέσα από το σαμιακό τύπο" και "Τηλαύγης" από το Ίδρυμα Δημητρίου


Τηλεδιάσκεψη για τις απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Καραλοβάσου

της Σταματίας Ράπτη

Σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα  αποφάσισαν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δίνοντας τη μάχη για την αποτροπή των απολύσεων  που προωθούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό ήταν το εν κατακλείδι το μήνυμα που πέρασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε  σε αίθουσα του Πανεπιστημίου,  ενώ αποφασίστηκε συντονισμός με  τους συναδέλφους τους από όλα τα νησιά που λειτουργεί το εν λόγω Πανεπιστήμιο. 

27 Αυγ 2013

« Όμορφη η Σάμος, αλλά… γεμάτη σκουπίδια»!

Δελτίο τύπου του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας  "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" 

Ως η «μεγάλη χαμένη» στη φετινή τουριστική εισροή εμφανίζεται η Σάμος και μάλιστα με σημαντική αριθμητική διαφορά στον αριθμό αφίξεων επισκεπτών, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αντιθέτως, ανά την  Ελλάδα και σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η τουριστική κίνηση εμφανίζει ανοδική πορεία, ενώ βάσει του εξειδικευμένου στην αγορά αερομεταφορών οργανισμού OAG, η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη μεταξύ των μεσογειακών προορισμών με τα περισσότερα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Ξεκινούν τα μαθήματα ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

26 Αυγ 2013

Κινητοποιήσεις στην Ικαρία για τα θέματα Υγείας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Συναυλία Duo Poetico

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ


Δελτίο τύπου της Ν.Ε Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο θέμα της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής

Δελτίο τύπου για τη διενέργεια Προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου σχετικά με την παρεμπόδιση της αιμοδοσίας της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

23 Αυγ 2013

Εντοπίστηκε νεκρό μικρό δελφίνι

Μικρό ζωνοδέλφινο (ηλικίας λίγων μηνών), εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρό ΒΑ της Σάμου.

Το δελφινάκι αυτό προέρχεται πιθανότατα, από μία πολυμελή ομάδα ζωνοδέλφινων (που υπερβαίνει τα 160 δελφίνια) - μία από τις πιο πολυπληθείς ομάδες του είδους που έχουν καταγραφεί στο Αιγαίο, η οποία ζει μόνιμα στο ανοιχτό πέλαγος στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Ικαρία, τη Σάμο και τη Χίο, και παρακολουθείται από το Αρχιπέλαγος εδώ και 13 χρόνια.

Aγώνες σχολής Κολύμβησης


22 Αυγ 2013

Δελτίο τύπου - απάντηση της Χρυσής Αυγής στους εργαζόμενους του νοσοκομείου

Απάντηση της Χρυσής Αυγής στο σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου σχετικά με την αιμοδοσία του Απριλίου, για την οποία ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου της Χ.Α, η οποία έχει ως εξής:

"Την ημέρα που συγκεντρωθήκαμε  στο νοσοκομείο της Σάμου για να πραγματοποιήσουμε την αιμοδοσία μας αποκλειστικά για Έλληνες, βρεθήκαμε αντιμέτωποι μ’ ένα συνονθύλευμα εθνομηδενιστών που αποτελούνταν από αριστερούς εργαζομένους του νοσοκομείου, μπολσεβίκους και ρεμάλια της άκρας αριστεράς που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί για να μας εμποδίσουν να δώσουμε το αίμα μας στους Έλληνες που το έχουν ανάγκη.

20 Αυγ 2013

Ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση για την αιμοδοσία που είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή, στις 27 Απριλίου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στις 27 Απρίλη 2013 η φασιστική, νεοναζιστική οργάνωση  «Χρυσή Αυγή» κάλεσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», παραβιάζοντας ακόμη και την υπάρχουσα νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία που δεν επιτρέπει καμιά φυλετική διάκριση στην εθελοντική αιμοδοσία. Με τον τρόπο αυτό εκδήλωσε για άλλη μια φορά το φασιστικό, ρατσιστικό της πρόσωπο, το στόχο της να διχάσει το λαό και τους εργαζόμενους με βάση φυλετικά κριτήρια, να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τον πραγματικό αντίπαλο, που δεν είναι άλλος από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται και το αγαθό της υγείας, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους μεγαλέμπορους. 

Ακριβαίνει το εισιτήριο στα νοσοκομεία

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας η αύξηση του εισιτηρίου στα νοσοκομεία από την 1η Ιανουαρίου 2014 με σκοπό να εξοικονομηθούν 115 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός τόνισε όμως ότι επειδή θεωρεί ότι η αύξηση του εισιτηρίου από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ είναι πολύ μεγάλη για τις σημερινές συνθήκες κρίσης θα διαπραγματευτεί τον Σεπτέμβριο με την τρόικα τη μείωση της αύξησης.


Επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη

Επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη, από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου, που θα περιλαμβάνει όλο το επιχειρηματικό φάσμα (εμπορικές επιχειρήσεις, παραγωγικές και αγροτικές επιχειρήσεις, τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ.α.), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (designers, κατασκευαστικές εταιρείες, marine centers, ακτοπλοϊκές εταιρείες, κ.α.), φορείς – μουσεία, κ.α.) διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τους μεγάλους Δήμους και τα Επιμελητήρια των νησιών, με στόχο το άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων και αγορών, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Στη λίστα του CNN με τα 9 πιο όμορφα νησιά η Ικαρία

Αφιέρωμα στα εννιά πιο όμορφα ελληνικά νησιά φιλοξενεί στις ηλεκτρονικές του σελίδες το αμερικανικό δίκτυο CNN, που αναφέρει πως τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου.

Το CNN δίνει σε κάθε έναν από τους εννιά «παραδείσους» έναν τίτλο και παρουσιάζει πληροφορίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να τα επισκεφτούν, ενώ ανάμεσά τους διακρίνεται και η Ικαρία που αναφέρεται ως ο ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρεις.

«Η τρυφερή σου μολότοφ» στο θέατρο του Αϊ Γιαννάκη

Την παράσταση " Η τρυφερή σου μολότοφ", θα προσφέρει σε όλους μας το Vespa Club Samos, την Πέμπτη 22 Αυγούστου, στις 21:30 στο Θέατρο του Αϊ - Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ.

Αξιόλογοι ηθοποιοί θα ερμηνεύουν μια σύγχρονη ιστορία, με ανατρεπτικό θέμα, που αφορά όλους μας!

Στη Μονή του Μουντέ για τους πολιτικούς εξόριστους η βουλευτής Σάμου

Στην εκδήλωση μνήμης για τους πολιτικούς εξόριστους, στη Μονή του Μουντέ της Ικαρίας η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Ραχιωτών, παραβρέθηκε η βουλευτής Σάμου, κα Αγνή Καλογερή.

Η βουλευτής στο χαιρετισμό της δήλωσε:

Δράσεις στην Ικαρία για την Υγεία


Βeach party από το «Φοίνικα»

Beach party στο Μaradeus, στο Ποτοκάκι, διοργανώνει ο Α.Ε.Σ Φοίνικας.

Το πάρτυ θα γίνει το Σάββατο, 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

19 Αυγ 2013

Πανηγύρι στους Μανωλάτες


Ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά αλιείας με φελλό στο λιμάνι Καρλοβάσου

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το 1ο τουρνουά αλιείας με φελλό στο λιμάνι Καρλοβάσου, που διοργανώθηκε από το Ναυταθλητικό  Όμιλο Καρλοβάσου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Συνολικά πήραν μέρος 13 αθλητές όλοι μέλη του ΝΑΟΚ. Μετά από πολλές ανατροπές κατά τη διάρκεια του τουρνουά, οι νικητές είναι οι εξής:

18 Αυγ 2013

Η Ιωάννα Καστάνη στην Κοινοτική Βιβλιοθήκη της Λέκκας.




Η συγγραφέας Ιωάννα Καστάνη την Τρίτη 20 Αυγούστου, στις 20:30, θα παρουσιάσει τα βιβλία της "Απρόσκλητος Επισκέπτης" και "Ανάσα Ζωής" συζητώντας με έφηβους αναγνώστες.

Η παρουσίαση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος, πάνω από την πλατεία της Λέκκας.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required